Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

ΠΑΙΖΩ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΜΑΙ


ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ


Πλησιάζοντας προς το τέλος της σχολικής χρονιάς ετοιμάζουμε μαζί με τα παιδιά τη γιορτή μας. Φέτος θα είναι τελείως διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια αφού όλο το προαύλιο του σχολείου μας θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο λούνα παρκ. Τα παιχνίδια ετοιμάζονται από τα  παιδιά, τα οποία θα έχουν στη διάθεσή τους ένα τρίωρο να παίξουν και να διασκεδάσουν το απόγευμα της Τετάρτης.
Εμείς ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το δικό μας παιχνίδι που ονομάζεται "το τραπέζι με τις καμάρες".Θα ενώσουμε τέσσερα πράσινα θρανία, σχηματίζοντας ένα μεγάλο τραπέζι και στις τρεις πλευρές του τραπεζιού  βάζουμε προστατευτικό χαρτόνι από κανσόν για να μην φεύγει το μπαλάκι. Περίπου στα τρία τέταρτα της απόστασης τοποθετούμε οριζόντια ένα χαρτόνι όπου στο επίπεδο του τραπεζιού έχει ανοικτές καμάρες ( πόρτες ) ίσα που να περνάει το μπαλάκι του πινκ πονκ.


Τα πόδια των θρανίων θα καλυφθούν με δύο μεγάλα καλοκαιρινά θέματα που τα παιδιά ζωγράφισαν σε χαρτά του μέτρου .Όλα τα προστατευτικά χαρτόνια έχουν ζωγραφιστεί από τα παιδιά, όπως και το χαρτονάκι με τις καμάρες. Έχουμε σχεδόν τελειώσει.
Η αυλή μας βέβαια δεν θα έχει μόνο παιχνίδια, αλλά θα τη στολίσουμε ανάλογα
Φτιάχνουμε τα γνωστά μας χάρτινα καραβάκια, με Α4 αλλά και μεγαλύτερα με Α3, τα οποία ζωγραφίζουν τα παιδιά και με κορδέλες θα τα κρεμάσουμε στα δέντρα κοντά στο παιχνίδι μας.
Εδώ και τρεις μέρες πήραμε χρώματα, μαξιλαράκια και ξεκινήσαμε... τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα...


             

3 σχόλια:

 1. σας εύχομαι να περάσετε ένα υπέροχο απόγευμα και οι τελευταίες μέρες στο σχολέιο να σας αφήσουν μόνο γλυκιές αναμνήσεις
  Λία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστούμε πολύ! Καλή επιτυχία και στη δική σας γιορτή.

   Διαγραφή
 2. Πολύ ωραία η σκέψη των παιχνιδιών!

  ΑπάντησηΔιαγραφή