Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ME TOYΣ 12 ΘΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ (3)

Με αφορμή τον θεό Ήφαιστο θα γνωρίσουμε  τα ηφαίστεια ( τους μύθους για τον θεό, τις λιθοσφαιρικές πλάκες στον παγκόσμιο χάρτη, τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένα ηφαίστειο και τη δημιουργία  του, τα μεγαλύτερα ηφαίστεια στον κόσμο, εντυπωσιακές εκρήξεις, τα ηφαίστεια της χώρας μας). Θα τα δούμε και με το GOOGLE EARTH.
Τα παιδιά έχουν ξεκινήσει και φέρνουν υλικό.Όμως δεν θα δούμε και θα μάθουμε μόνο, αλλά και θα δραστηριοποιηθούμε...  

Κάνω κλικ

ΚΑΝΩ ΚΛΙΚ








Πύρινος δακτύλιος ή " Δαχτυλίδι της Φωτιάς" από μία αλυσίδα ενεργών ηφαιστείων


Αλυσίδα ηφαιστειογενών νησιών


Δυστυχώς, η αλλαγή του κλίματος θα συνεχίσει να μεταβάλλει τους πολικούς πάγους τη στάθμη της θάλασσας και την θερμοκρασία. Όμως όσο άσχημα κι αν φερόμαστε στον υπέροχο πλανήτη μας, αυτός θα συνεχίσει να μας εντυπωσιάζει.
Σε αυτό το μαγευτικό time-lapse βίντεο από το φωτογράφο QT Λουόνγκ τα ηφαίστεια και τα τοπία στο μεγάλο νησί της Χαβάης Μάουι ζωντανεύουν μέσα από την κίνηση.
Ο Λουόνγκ, έχει φωτογραφήσει περισσότερα από 50 Εθνικά Πάρκα σε όλες τις ΗΠΑ, ωστόσο κανένα δεν τον εντυπωσίασε τόσο όσο τα Ηφαίστεια στο Εθνικό Πάρκο της Χαβάης
«Ένα από τα πιο μαγευτικά θεάματα της φύσης που έχω δει είναι η λάβα που ρέει στον ωκεανό, καθώς τα σύννεφα του ατμού υψώνονται από τη συνάντηση της φωτιάς και του νερού».
Ο Λουόνγκ αγωνίστηκε με σφοδρούς ανέμους, βροχή, απίστευτο υψόμετρο και ακραίες θερμοκρασίες, προκειμένου να συλλάβει τη λάμψη της λάβας στον κρατήρα Halemaumau του ηφαιστείου Kilauea, ενός από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο.

Αναδημοσίευση από http://www.patrasevents.gr/





Ο Geoff Mackley είναι γνωστός για τις επισκέψεις του σε ενεργά ηφαίστεια και για το γεγονός ότι τα πλησιάζει σε πολύ μικρή απόσταση. Στο συγκεκριμένο βίντεο, στέκεται σε απόσταση 30 μέτρων από τη λάβα του ηφαιστείου Marum.



Εντυπωσιακή έκρηξη ηφαιστείου στο Μεξικό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου