Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ( 1 )

ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ.


Κλικ στην εικόνα για να μεταβείτε στην εφαρμογή.Συγγραφέας:Κωνσταντίνος Καβάφης
Εκδότης:Ύψιλον(1917)
Πηγή:www.biblionet.grΠηγή:Ο Επίσημος Δικτυακός Τόπος του Αρχείου Καβάφη Πηγή: http://rhinospike.com/audio_requests/Karen/6981/
  
                      


Σπίτι με κήπον- Κ.Καβάφης.Μελοποίηση Δημήτρης Ζαϊμάκης.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: Ο ποιητής Κωνσταντίνος Π. Καβάφης έζησε όλα του σχεδόν τα χρόνια στην πόλη της Αλεξάνδρειας, σ’ ένα διαμέρισμα στην οδό Λέψιους 10, στην καρδιά της Αλεξάνδρειας. Τοσπίτι που κατοίκησε παραπέμπει σ’ αυτό που υπήρξε ο ίδιος. Ένας τόπος κλειστός, με τους δικούς του ήχους, τα δικά του χρώματα, τον ιδιαίτερο διάκοσμό του, τα έπιπλά του, το δικό του περιβάλλον, την ιδιοτυπία του. Το υποβλητικό φως των κεριών. Το σπίτι του Καβάφη, μουσείο πια, όπως το άξιζε η φήμη και η μεγαλοσύνη της ποίησής του, σε υποδέχεται με τις σκιές, τους ήχους της αγοράς, την πόλη που το περιβάλλει, τη διάχυτη φθορά. 
Πηγή: http://paragoges.pi.ac.cy/?video=411


Στο βιβλίο Γλώσσας της ΣΤ΄τάξης στη 2η ενότητα υπάρχει μία περιγραφή του σπιτιού του Κ.Καβάφη, όπως και ένα ποίημα του Κωστή Παλαμά με τίτλο "Το σπίτι". Μπορείτε να τα διαβάσετε κάνοντας κλικ στην εικόνα.Σήμερα το σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια λειτουργεί ως μουσείο.Και ένα πολύ ωραίο βίντεο για τον ποιητή και την "ΙΘΑΚΗ" που υπήρχε σε παλαιότερη ανάρτηση (ΠΑΣΧΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου