Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΨΩΜΙ




Πηγή: http://serkos-itaximou.blogspot.gr


                                               ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ







Ο Καραγκιόζης,  γνωστός ταλαίπωρος αλλά πανέξυπνος και πονηρός πρωταγωνιστής του θεάτρου σκιών γίνεται φούρναρης και προσπαθεί να ψήσει τα φαγητά που του πηγαίνουν οι πελάτες του. Ο Καραγκιόζης είναι πολύ καλός ψήστης και φούρναρης, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ πεινασμένος ενώ η οικογένεια του που περιμένει από αυτόν φαγητό...  

Υπόθεση Έργου: Ο φούρνος του γέρο-Σαμπαναγά, είναι δίπλα στο σαράι, και ο καπνός του ενοχλεί τον Πασά, που δίνει εντολή να κλείσει. Ο Σαμπαναγάς δοκιμάζει να επινοικιάσει το φούρνο στον Χατζηαβάτη μήπως εκείνος καταφέρει να τον λειτουργήσει. Ο Χατζηαβάτης αναζητώντας ένα καλό ψήστη φούρναρη, πέφτει πάνω στον Καραγκιόζη, που τον πείθει ότι είναι φούρναρης.
Έρχονται πολλοί από τους γνωστούς τύπους να ψήσουν τα φαγητά τους ενώ ο Πασάς που ζητάει από τον Καραγκιόζη να κλείσει τον φούρνο σε εικοσιτέσσερις ώρες, μόλις μυρίζει την μυρωδιά μιας χήνας, πού ψήνεται στον φούρνο, ζητάει από τον Καραγκιόζη να του την πάει στο σαράι για να την φάει αυτός, υποσχόμενος να παρέχει στον Καραγκιόζη "νομική κάλυψη" γι αυτή την παρανομία. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ... Καραγκιόζη. Απολαύστε την παράσταση!!!





ΚΑΝΩ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΖΩ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου