Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Την περσινή σχολική χρονιά  ασχοληθήκαμε με τα ανθρώπινα δικαιώματα και επικεντρωθήκαμε  στα δικαιώματα των παιδιών. Οι δραστηριότητες ήταν  πολλές και παρόλο που τα παιδιά ήταν μικρά (πρωτάκια) το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από το αναμενόμενο. 
Το πρόγραμμα, που έγινε μαζί με το Β1, συνδέθηκε με τη Γλώσσα, τη Μελέτη Περιβάλλοντος, τη Μουσική, την Αισθητική και Θεατρική Αγωγή, την Πληροφορική. Υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με την UNICEF ( μας έστειλε πολύ και εξαιρετικό υλικό), επισκεφτήκαμε την Action aid (φοβερό πρόγραμμα) και μας επισκέφτηκαν στο σχολείο δύο εθελόντριες της Διεθνής Αμνηστίας όπου επί ένα τρίωρο ακούραστες μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική και την ανάγνωση του  παραμυθιού << Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΞΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ>> του Νικόλα Ανδρικόπουλου, τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν και καλλλιέργησαν θετική στάση απέναντι στη διαφορετικότητα.
Με τα παιδιά και τους γονείς τα Χριστούγεννα φτιάξαμε γλυκά, τα πουλήσαμε σε χριστουγεννιάτικο παζάρι και τα χρήματα τα προσφέραμε στη  UNICEF.Έτσι το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου  για τη σχολική χρονιά 2012-2013 ανήκε στα σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών του κόσμου.   Πήραμε μέρος στο διαγωνισμό της UNICEF  με μία μεγάλη ζωγραφιά και τη φετινή σχολική χρονιά το Νοέμβριο μας κάλεσαν και πήγαμε στη Στοά του Βιβλίου όπου είδαμε όχι μόνο τη δική μας εργασία αλλά και των άλλων σχολείων από όλη την Ελλάδα.
Η ομαδική εργασία μας για το διαγωνισμό της  UNICEF



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου