Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ - ΖΩΑ

Από το Ανθολόγιο Α και Β δημοτικού την προηγούμενη εβδομάδα, ασχοληθήκαμε με δύο εξαιρετικά κείμενα " Ο κάστορας και η ηχώ του " και " Ο σπουργίτης και το ουράνιο τόξο " .

Στο πρώτο κείμενο αφού γνωρίσαμε τα ζώα που αναφέρονται στη συνέχεια δραματοποιήσαμε το παραμύθι. Κάθε παιδί είχε πάνω του την εικόνα του ζώου που έπαιζε. Μέσα από τη δραματοποίηση τα παιδιά βίωσαν τη σημασία της φιλίας.

Στο κείμενο " Ο σπουργίτης και το ουράνιο τόξο " αναφέρονται πάρα πολλά ζώα από διαφορετικά μέρη της γης τα οποία τα παιδιά τα υπογράμμισαν στο κείμενο. Επεξεργαστήκαμε τις ερωτήσεις. Μιλήσαμε για το ουράνιο τόξο και το πως σχηματίζεται ( μετά από τη βροχή όταν οι ακτίνες του ήλιου πέσουν στα σταγονίδια της βροχής ) και είδαμε εικόνες .
Εντυπωσιάστηκαν από την ανάλυση του ηλιακού φωτός στα εφτά χρώματα του ουράνιου τόξου ή όπως αλλιώς λέγονται τα χρώματα της ίριδας (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο, μπλε, μοβ ).
Τους μίλησα για τον Νεύτωνα και  πως έκανε  την ανακάλυψη  για τα χρώματα του λευκού φωτός αλλά και για το νόμο της βαρύτητας ( με πολύ απλά λόγια ). Είδαν το δίσκο του Νεύτωνα και τους έφερα ένα πρίσμα για να δούμε την ανάλυση του φωτός. Δυστυχώς δεν είχε ήλιο και θα το δούμε μία ηλιόλουστη μέρα.
Τέλος μεγένθυνα την εικόνα του βιβλίου με την πεδιάδα και ανά δύο την ζωγράφισαν με νερομπογιές.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου