Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΩ ( 4 ) - ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Συνεχίζοντας την τόσο ενδιαφέρουσα ενότητα  " ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΩ "  γράψαμε ένα γραμματάκι στο Β2 του 1ου δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας. Μέσα σε ένα μεγάλο φάκελο βάλαμε ακόμα 4 μεγάλες ομαδικές ανοιξιάτικες ζωγραφιές, αυτοκόλλητα και αύριο το πρωί θα τον πάμε στο ταχυδρομείο.
Περιμένουμε με αγωνία να μας απαντήσουν και να γνωρίσουμε τους καινούριους μας φίλους.Είδαμε ακόμα δύο άλμπουμ με γραμματόσημα που μας έφεραν η Κωνσταντίνα και ο Δημήτρης. Τα γραμματόσημα ήταν ομαδοποιημένα ανάλογα με τη χώρα και το θέμα.Τους ευχαριστούμε πολύ.
έντομα- πεταλούδες
φυτά αθλήματακαι πολλά άλλα...

Ξεκινώντας τις δραστηριότητες μας για την 25η Μαρτίου είδαμε γραμματόσημα που το  θέμα τους είναι η εθνική μας επέτειος. Γραμματόσημα που έχουν θέμα όχι μόνο ήρωες - ηρωίδες, μάχες και σπουδαία γεγονότα από την επανάσταση, αλλά και την ενδυμασία των ανθρώπων στην εποχή της τουρκοκρατίας που διακρίνεται για τα ξεχωριστά επαναλαμβανόμενα σχέδια και μοτίβα με αρκετά έντονα χρώματα.Εκτός από τα ρούχα, τα συναντάμε σε υφαντά, κιλίμια, κεντήματα, ποδιές και άλλα.     Τελειώσαμε φτιάχνοντας κάθε παιδί το δικό του γραμματόσημο για την επανάσταση του 1821.

Τα κολλήσαμε σε  χαρτόνια το ένα κοντά στο άλλο όπως είναι και στα άλμπουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου