Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ( 4 ) ΦΡΟΥΤΟΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

Σήμερα όλοι μαζί στην τάξη φάγαμε φρούτα όπως και εχτές. Είχαμε όμως περισσότερα γιατί η μαμά της Κωνσταντίνας και του Δημήτρη μας έφερε  δύο μεγάλες χαρτοσακούλες γεμάτες με διαφορετικά φρούτα. Την ευχαριστούμε πολύ ! Περάσαμε πολύ ωραία! Ήταν κάτι διαφορετικό και άρεσε πολύ στα παιδιά.  Θα το επαναλάβουμε σίγουρα γιατί απουσίαζαν και τρεις της παρέας μας.Θα συνεχίσουμε να τρώμε κάθε μέρα φρούτα!
Τα παιδιά κατανόησαν τη σημασία των βιταμινών και ότι πρέπει να τρώμε αρκετά διαφορετικού χρώματος καθημερινά. Όλοι δοκίμασαν τουλάχιστον από δύο φρούτα. Σε αυτό που δίστασαν  ήταν το ρόδι. Στους περισσότερους άρεσε.





Χτες τελειώσαμε και τα τρία πολύ καλά παραμύθια των εκδόσεων Μεταίχμιο που έχουν σχέση με τη διατροφή και τη Δευτέρα θα στείλουμε τα ερωτηματολόγια που συμπληρώσαμε για το διαγωνισμό " 3ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης " για το σχολικό έτος 2013-2014. Θέμα του φετινού Μαραθωνίου <<Μαθαίνω την ιστορία, το περιβάλλον τον άνθρωπο >>.

Στα περισσότερα παιδιά άρεσε "Ο κύριος Κιουκ έχει λόξιγκα ". Όχι μόνο έμαθαν πολλά για το τι πρέπει να τρώμε για να είμαστε υγιείς, να μην αρρωσταίνουμε, να είμαστε ευκίνητοι και δυνατοί αλλά γέλασαν με τα παθήματα του κυρίου Κιουκ που είχε λόξιγκα 50 χρόνια γιατί όταν ήταν μικρός δεν είχε φάει φακές και τρεφόταν συνέχεια ανθυγιεινά.







Θέλουμε πολύ να κερδίσουμε, σημασία όμως έχει ότι μέσα από τα παραμύθια τα παιδιά έμαθαν πολλά για τη σωστή διατροφή, συνεργάστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις, ζωγράφισαν, διασκέδασαν με τους ήρωες των παραμυθιών.

Καλή επιτυχία στο Β1 και το Β2 του σχολείου μας αλλά και στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα!

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα




ΡΟΔΙ


Μήπως πρέπει να βάλουμε όλοι στη διατροφή μας το ρόδι ;
Κάνοντας κλικ στην εικόνα νομίζω ότι θα αρχίσουμε όλοι να το σκεφτόμαστε και όχι να θυμόμαστε αυτό το ευεργετικό φρούτο μόνο την Πρωτοχρονιά.





Πώς παίρνουμε το χυμό από το ρόδι;










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου